StartMyDream

StartMyDream

13 ok, hogy miért nem vagy sikeres

2014. június 02. - StartMyDream

Jim Kuklar - 13 reasons you're not successful

 

   Megszámlálhatatlan embert látni, még barátainkat is, akik várják, hogy a sikeresség és a szerencse egyszer csak bekopogjon hozzájuk. Azt várják, hogy a fényűzés csakúgy megjelenik az ajtójuk előtt, mert egyszerűen csak van munkájuk. Elég fájdalmas ezt nézni, mert pontosan tudod, hogy rosszul gondolják, mások is tudják, hogy rosszul gondolják - ezzel a mentalitással nem jutnak sehova.

Elég sok indok van arra, miért vagy sikertelen, vagy nem elég sikeres, de ebben a cikkben éppen tizenhárom indokot találsz. A lustaság egyértelműen a legnagyobb. Rengeteg ember panaszkodik, hogy milyen egy szar az életük, és nincs éppen ez, vagy az, vagy a harmadik - amikor éppen csak magukon kéne változtatniuk.

Természetesen az, hogy sikeres vagy nem jelenti azt, hogy mindenkinek meg van mindene. Néhány ember a sikerességet teljesen másképp látja, és ez így van rendben. Az itt említett 13 ok a pénz és hasonló témákkal kapcsolatos.

Itt hozzátenném, hogy a cikk úgy szól, hogy '13 ok, hogy miért nem vagy sikeres', én inkább ezt átértelmezném:

13 ok a hétköznapokból, amiért nem vagy olyan sikeres

Nem fognám fel ilyen drasztikusan, mint ahogy leírja a cikk, illetve nagyon negatívan hangzik a cím. Ez nem ennyire egyszerű és nem ilyen kézzelfogható dolog, de biztos, hogy határozottnak és tudatosnak kell lenned, amikor úgy döntesz, hogy másképp állsz hozzá a dolgokhoz. Amiket ilyenkor felsorolnak ezek a cikkek olyan egyszerűnek tűnnek, dehogy tényleg működjön ahhoz minden momentumát érezned kell. Na lássuk...

1. Lustaság

Nem hinném, hogy van ennek bármilyen egyszerű módja. Azt kell feltételezzem, hogy lusta vagy. Minden egyes sikeres ember szét dolgozta a seggét, hogy ott legyen ahol van. Nincs probléma a lustasággal, csak valld be. De akkor ne nyafogj, hogy nem vagy gazdag és híres.

2. Jogosultság

Csak néhány ember tagja a földön a szerencsés sperma klubbnak. Te és én? Nekünk komolyan kell dolgozunk azért, hogy megkapjuk, amit akarunk. Felejtsd el, hogy neked ez jár. Nem jár, menj dolgozni.

3. Félelem

Félsz, ez egyszerű és világos. Félsz, nehogy hülyének nézzenek. Félsz, hogy mit szólnak majd a barátaid és a családod. Félsz mindentől. Nézd, be is fejezheted, hogy mindetől félsz... vagy nem. Senki nem fog meggyőzni, hogy fölösleges félni. Gondold végig... Mi vár rád, ha befejezed a félelem kifogásaid.

4. Negatív hozzáállás

Talán nem érzékeled, de az emberek akik körülvesznek negatívak. Energia elszívó emberek, akik azt akarják, hogy senki se legyen sikeres. Szabadulj meg tőlük, most! Vedd körül magad sikeres emberekkel, olyan emberekkel amilyenné szívesen válnál.

5. Ne gondolkodj

Mennyiben akarsz fogadni, hogy már paralízised van az analizálástól? Túl sokat gondolkozol azon, hogy mit kellene, vagy mit kellett volna csinálnod. A cselekvő emberek megkapják amit akarnak, és mindenki megkapja azt ami jár neki. Fejezd be az elemzést és kezdj el cselekedni!

6. Nincsenek célok

Nem tervezel semmit. Hiszel abban, hogy valamilyen úton minden csak úgy csodás módon megtörténik, amit akartál. Szóval csak figyeled a jeleket és vársz. Kellenek célok, amikért küzdhetsz. Különben csak vizen jársz.

7. "Ők"

Nincs olyan, hogy ők. Nincs egy titkos társaság, ami irányítja a sikerességet, vagy a kudarcaidat. Azért hoztad létre "őket", hogy jobban érezd magad, hogy levedd a felelősséget a válladról. Az igazság te vagy, és egyedül vagy, irányítsd Te az életed minden területen. Jóval egyszerűbb őket hibáztatni, nem? Gyenge..

8. Nincs meg benne az "X"

Nem tudod megcsinálni, mert nem vagy elég csinos, vagy nincs elég erős személyiséged hozzá. Nincs meg benned az X. Milyen hihetetlenül gyenge kifogás. Az igazság az, hogy minden béna, idióta unalmas ember ugyanolyan sikeres lehet, mint bárki más. A Te problémád, hogy még nem hiszel benne. 

9. Idő pazarlás

Te egy tipikus időpazarló vagy. Minden nap órákat töltesz a munkában nem-munkával. Sok dolgot csinálsz, ami lényegében nem is produktív. Hogy akarsz bármit is véghez vinni, vagy elérni bármilyen célt, ha csak elcseszed az időd? Szóval már most feladhatod, ha ezen az úton akarsz tovább haladni.

10. Social-media

Túl sok időt töltesz a közösségi hálók végtelen szigetén. Valószínűleg a produktív időd 50%-át a közösségi oldalak tallózása teszi ki. A legrosszabb ebben, hogy pontosan jól tudod, de nem tudod abbahagyni. Szóval semmit nem tudsz befejezni ezzel.

11. Túl kicsiben gondolkozol

Folyamatosan csak egy napban, vagy egy hétben gondolkozol ahelyett, hogy egy évben gondolkoznál. Emiatt nem jutsz sehova, nem irányítasz, mindig csak követsz.

12. Nem akarod igazán

Nem is akarsz igazán sikeres lenni, biztos csak álmodozni szeretsz róla, mint mindenki más. A szívedben igazából félsz tőle, hogy mi történik amikor ténylegesen megkapod. Ez a félelem az agyadban megesz téged. A sikeresség egy változás, és nagyon-nagyon jó érzéssel tölt el. Mond meg az agyadnak, hogy fogja be!

13. Nem hiszed igazán

Soha nem hitted, hogy valóban lehetséges volna a célod. A társadalom megtanította, hogy csak néhány kivételes ember kapja meg azt, amit szeretne. A többi ember elfogad. Ha tényleg szeretnél hinni benne, akkor haladj vele! Mind ott lehetük az első sorban, mert hittünk benne!

 istock_000007981541xsmall.jpg

A 13 pontnak van némi mondanivalója, de elég egyszerű oldalról közelíti meg. De az alapja ez... a folytatás részletesebb lesz. Valahol el kellett kezdenem. Őszintén szólva a grafika miatt jött be nagyon ez a cikk, de aki írta egy sikeres marketing guru, szóval nem a mély inspiráló gondolatok voltak a háttérben :)
Mindenesetre igaza van, csak ennél ez sokkal nehezebb, nem véletlen nem megy az embereknek.

süti beállítások módosítása